Skip to main content

Mayonnade stopt, NHV stelt interim-bondscoach aan

By 11 september 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Manu Mayonnade stopt als bondscoach van de Oranjedames. Voor het WK in december heeft het NHV een interim-bondscoach aangesteld.

Advertentie

Na de Olympische Spelen heeft de bond met verschillende stakeholders geëvalueerd. Na de uitschakeling in de kwartfinale in Tokio is besloten de samenwerking met Mayonnade te beëindigen.

Technisch directrice Monique Tijsterman neemt de taken van de Fransman tot en met het wereldkampioenschap in Spanje over. In december speelt Nederland onder meer tegen poulegenoten Puerto Rico en Zweden.

Estavana Polman over het vertrek van Mayonnade: “Het is ontzettend jammer dat Manu weg gaat als bondscoach. We hebben de afgelopen twee en een half jaar prettig samengewerkt als team. Daarnaast hebben we successen gevierd met de winst van de wereldtitel als hoogtepunt. Het is ook handbal dat je verder gaat en er een nieuw gezicht voor de groep staat.”

In februari 2019 werd Mayonnade, clubcoach bij Metz Handball, voor de groep gezet. Met de Fransman aan het roer pakte Nederland later dat kalenderjaar goud op het WK in Japan.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie