Mayonnade wil fris viertal in actie zien

By 2 maart 2021Featured, Oranje, Oranje Dames

Bondscoach Manu Mayonnade geeft een viertal de kans zich over twee weken, tijdens de oefenduels van de nationale ploeg tegen Slovenië, in de kijker bij Oranje te spelen.

Advertentie

In de zomer komt Nederland als wereldkampioen in actie op de Olympische Spelen in Tokyo. De Franse oefenmeester mag veertien speelsters meenemen naar Japan. Tijdens de partijen tegen Slovenië op 19 en 21 maart geeft hij vier nieuwe smaken de kans.

Yara ten Holte
De jongeling van Borussia Dortmund krijgt de voorkeur boven Annick Lipman die gepasseerd is. Ten Holte maakt na een lastige seizoensstart indruk onder de lat bij de koploper van Duitsland. Ook in de Champions League gaat het de oud-doelvrouw van Dalfsen goed af.

Zoë Sprengers
Zij mag zich op de linkerhoek mengen in de concurrentiestrijd met Martine Smeets (CSM Bucuresti) en Bo van Wetering (TuS Metzingen). Sinds afgelopen zomer is Sprengers actief in de Bundesliga. Namens TSV Bayer 04 Leverkusen scoort de blondine er lustig op los.

Tessa van Zijl
Ook Van Zijl speelt net als Ten Holte in het geel-zwart van Borussia Dortmund. De linkspoot is overgekomen van HSG Blomberg-Lippe en sluit halverwege deze maand aan bij de nationale ploeg. Positiegenoot Dione Housheer is de afgelopen weken in Denemarken niet in actie gekomen door een enkelblessure.

Kelly Vollebregt
De aanwinst van Odense HC moet tegen Slovenië laten zien net zo goed te zijn als Debbie Bont (Metz Handball) en Angela Malestein (Ferencvaros). De rechterhoekspeler van Borussia Dortmund maakt in de Bundesliga en Champions League indruk en mikt op een kiertje bij Oranje.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie