Skip to main content

Meer dan vijftig voor Tachos, ook stadgenoten WHC/Hercules en Hellas zegevieren

Bijna alle thuisploegen in de eredivisie voor mannen hebben zaterdagavond weten te winnen. Koploper Tachos haalde tegen provinciegenoot GHV uit.

Advertentie

Terwijl concurrenten Houten en BFC door besmettingen niet tegen elkaar speelden, zette de lijstaanvoerder uit Waalwijk tegen GHV flink aan. Bij rust had Tachos er al bijna dertig in liggen (27-16).

Al 21 keer ongeslagen
In de tweede helft kwam de volgende zege voor Tachos, dat een week geleden runner-up Houten wist te verslaan, geen moment in gevaar. De formatie van Hans van Dijk is al 21 wedstrijden op rij ongeslagen en op weg naar de BENE-League.

Ook twee punten voor Hellas dat in het linkerrijtje mag hopen op meer. In Den Haag ging Bevo 2 eraan: 34-28. Michael Pronk maakte in het wit-blauw van Hellas, waar Joris Witjens nog altijd als interim-coach langs de kant staat, de meeste doelpunten: zes.

Advertentie

Baak en Houdijk
Stadgenoot WHC/Hercules kende gelijktijdig weinig moeite met hekkensluiter V&L: 31-21. Peter Lotman van het AD noteerde zeven treffers voor Jonah Baak en Koen Houdijk. WHC/Hercules staat achtste in de eredivisie en is E&O op één punt genaderd.

De Emmenaren gingen op bezoek bij DFS Arnhem met 32-25 de boot in. Na 16-12 bij rust in het voordeel van de ploeg van Pascal Lucassen liet E&O bij 18-17 nog één keer de tanden zien. In het slotkwartier stelde DFS Arnhem, terug te vinden op plaats zes op de ranglijst, orde op zaken.

Uitslagen eredivisie:
Dynamico – Volendam 2 24-15
Havas – Feyenoord Handbal 31-32
WHC/Hercules – V&L 31-21
DFS Arnhem – E&O 32-25
Hellas – Bevo 2 34-28
Tachos – GHV 52-31

Lees ook: Wat lucht voor degradatiekandidaat Dynamico

Foto: FotoReza

Advertentie