Skip to main content

Meijer mag eindelijk weer handballen

By 6 maart 2019Eredivisie, Voorpagina

Ze heeft na een internationale schorsing een jaar vanaf de kant moeten toekijken, maar aanstaande zaterdag mag ze weer een officiële wedstrijd spelen: Jill Meijer. Namens de opleidingsploeg van VOC gaat ze haar rentree op de Nederlandse velden maken. 

Advertentie

Het verhaal van de 22-jarige Jill Meijer is bijzonder. Na jaren van investeren in zichzelf besloot ze in maart 2018 in dienst bij Bundesliga-club Bayer 04 Leverkusen haar contract in te leveren. “Ik heb altijd het doel gehad de top te bereiken. Ik dacht dat een transfer naar het buitenland me daarbij ging helpen, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat ik daar helemaal niet happy van werd.”

Op 16-jarige leeftijd ging Meijer uit huis om op de HandbalAcademie nog beter te worden. In 2015 verkaste ze van SEW naar Duitsland. Na drie jaar besloot ze terug te keren naar eigen land. “Dat was in het begin erg lastig”, is Meijer eerlijk. “Je hebt er veel voor gelaten om de top te bereiken. Dan heb je toch het gevoel dat je alles weggooit. Nu kan ik zeggen dat ik de juiste keus heb gemaakt.”

Papiertje 
“Hier heb ik vrienden en familie om me heen. Ik kan weer naar school. Een papiertje halen”, zegt de studente Office Management. Teruggekeerd in Amsterdam sloot ze aan bij de selectie van VOC. Door een internationale schorsing mocht ze een jaar lang geen officiële competitiewedstrijd spelen. “Of ik moest een behoorlijk bedrag betalen.”

Advertentie

Een jaar na het inleveren van haar contract bij Bayer 04 Leverkusen staat Meijer aan de vooravond van haar rentree. “Ik heb een jaar lang meegetraind bij VOC. Doordat je geen wedstrijden speelt mis je het teamgevoel. Je werkt toe naar een wedstrijd, maar mag niet meedoen. Dat is nu voorbij.”

Regel
Doordat Meijer in de reguliere competitie geen een keer bij de wedstrijdselectie van VOC heeft gezeten, is deelname aan de kampioensfase uitgesloten. “Dat is de regel. Ook VOC 2 speelt in een mooie competitie. Het heeft allemaal erg lang geduurd en ik ben heel blij dat ik weer wedstrijden kan spelen.”

Foto: FotoReza

Advertentie