Skip to main content

Mens helpt Volendam langs Fortissimo

By 23 januari 2022januari 24th, 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Door elf treffers van Jaimy Mens (19) heeft Volendam het thuisduel met hekkensluiter Fortissimo weten te overleven: 29-22.

Advertentie

De laag geklasseerde gasten uit Cothen konden gisteravond heel lang mee met Volendam. Tot 19-18 kon het eredivisieduel in Noord-Holland alle kanten op.

Mens maakte in het oranje-zwart het verschil. Voor rust had ze er al vijf in liggen en daar kwamen de tweede helft nog eens zes treffers bij. Sinds een jaar speelt de linkeropbouwer na een uitstapje van vijf seizoenen bij VOC weer bij Volendam.

Weer geen wedstrijd van SEW
In het slot liep de formatie van Serge ter Horst uit naar 26-20. Daarmee was het verzet van Fortissimo gebroken en kon Volendam de wedstrijd op eigen parket uitspelen. Door het resultaat is Volendam voor even de nummer vijf van de eredivisie.

Volendam heeft een punt meer dan SEW: zestien om vijftien punten. De provinciegenoot uit Nibbixwoud heeft echter drie wedstrijden minder gespeeld. VZV – SEW ging gisteravond evenals V&L – Borhave niet door.

Quintus en VOC
Hoogvliegers Quintus en VOC kwamen wel in actie en maakte op vreemde bodem geen fout. Quintus maakte in Beek korte metten met BFC: 25-39 (12-21). In Raalte ontdeed de titelhouder uit Amsterdam zich met 24-32 van Kwiek.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie