Skip to main content

Merkwaardig slot HHT, Oranje pakt eindoverwinning

By 8 oktober 2016oktober 9th, 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames, of: Nederland A, heeft het eigen Holland Handball Tournament gewonnen. De ploeg van Thomsen verloor weliswaar op merkwaardige wijze van Roemenië, maar pakte de titel op basis van het doelsaldo.

Advertentie

Na een 10-7 tussenstand en 13-13 stand bij rust stevenden beide landen af op een spannend slot. Met nog tien seconden te gaan prikte Roemenië de gelijkmaker binnen (23-23), waarna Oranje na een time-out met een extra veldspeler ging spelen. De tactische zet pakte anders uit dan verwacht.

Vreemde ontknoping
Na balverlies, een overtreding van Nederland én lang beraad mochten de Oost-Europeanen aanleggen vanaf 7-meter, om de wedstrijd alsnog te beslissen. In tweede instantie was Jankovic kansloos, waarna de handen omhoog gingen bij de Roemeense dames. Check de vreemde ontknoping van het met 23-24 verloren duel hier.

Ondanks het verlies schreef Nederland A het vierlandentoernooi in Eindhoven wél op haar naam. Op basis van het doelsaldo eindigden de Oranjedames bovenaan in een poultje van vier. In december speelt Nederland het EK in Zweden.

Vollebregt
Nederland B verloor het laatste duel van het toernooi van Servië. Een achterstand bij rust (8-11) kon niet omgebogen worden door de noodformatie van Harrie Weerman: 24-28. Bij het reserveteam werd Kelly Vollebregt topscorer. De rechterhoekspeelster van het Duitse TuS Metzingen maakte zeven doelpunten.

Foto: FotoReza

Advertentie