Meteen om de knikkers in Venlo

By 24 september 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Al in de tweede speelronde van de eredivisie staat een topduel op de rol. Uitdager HandbaL Venlo ontvangt landskampioen VOC.

Advertentie

Morgenavond is het meteen raak in Noord-Limburg. Al in het tweede duel van het seizoen komen HandbaL Venlo en VOC elkaar tegen.

Waar de thuisploeg zich in de eerste speelronde van Borhave ontdeed, haalde VOC promovendus BFC door de gehaktmolen. Door de 46-22 zege staat de titelhouder uit Amsterdam al na week één bovenaan.

Annika Noordink
In Venlo mikken ze op een hoofdprijs. In 2019 werd de bekerfinale van Quintus verloren. De seizoenen die volgden werden door het coronavirus vroegtijdig stopgezet. Het heeft de formatie van Robin Gielen hongerig gemaakt.

Nieuweling Annika Noordink, overgekomen van provinciegenoot V&L, moet het vertrek van Kalia Klomp (Boden), Tessa Hilbrands (Kwiek) en Renske Michielsen opvangen. Aan de overkant is VOC afhankelijk van de impulsen van jeugdinternational Kim Molenaar. Tegen BFC was routinier Michelle Goos in vorm.

Papendal
De Amsterdammers temperen de verwachtingen. Sinds de gewonnen schaal in 2019 is VOC opnieuw goede spelers aan het buitenland kwijtgeraakt. Vanuit Papendal sluiten nog altijd talenten op vrijdagavond aan in de hoofdstad om een dag later in het donkergroen-zwart de kunsten in de eredivisie te tonen.

Ook concurrenten VZV en Quintus, dat zes dagen geleden met 25-25 gelijkspeelde tegen SEW, komen zaterdagavond in actie. Eerstgenoemd team gaat op bezoek bij BFC. Quintus speelt thuis tegen het nog puntloze Borhave uit Overijssel.

Programma eredivisie:
HandbaL Venlo – VOC
V&L – Volendam
DSVD – SEW
Quintus – Borhave
BFC – VZV
Kwiek – Fortissimo

Foto: FotoReza

Advertentie