Metz Handball fluistert over inzetbaarheid Broch

By 24 november 2020Europa, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Zelfs tempert ze de verwachtingen en noemt het trainen, maar op de clubwebsite rept Metz Handball woorden over de terugkeer van Yvette Broch (29) in het geel-blauw van de Franse landskampioen.

Advertentie

Drie weken geleden zoekt Broch contact met de voorzitter van Metz Handball. Tussen 2011 en 2015 speelde de brunette voor de Franse topploeg en vijf jaren later vraagt Broch de preses of ze welkom is om aan te sluiten.

In de zomer van 2018 besluit ze, fysiek en mentaal uitgeput, af te zwaaien. Na meer dan twee jaar mist Broch het spelletje en zo stapt ze enkele weken geleden in Noord-Frankrijk weer op het parket.

Verdedigend van waarde
Tot groot genoegen van oefenmeester Manu Mayonnade, tevens bondscoach van Oranje, die een jaar eerder al eens contact heeft met Broch. Na het doorstaan van medische testen is de oud-lijnspeelster zelfs al met de bal in de weer geweest.

Waar de voormalig international nog niet over een officiële comeback spreekt, zijn ze daar bij Metz Handball al wél mee bezig. “Ze boekt grote vooruitgang en er mag geen twijfel over bestaan dat ze de komende maanden verdedigend van waarde kan zijn”, is te lezen op de website van de club.

Sportieve eerlijkheid
“Op voorwaarde dat ze haar niveau terugvindt en de CNCG deze opvallende transfer goedkeurt”, besluit Metz Handball op het eigen clubkanaal. De CNCG is de commissie in Frankrijk die zich buigt over sportieve eerlijkheid op het hoogste niveau en gelijke behandeling van eredivisieclubs.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie