Skip to main content

Michielsen en Nieuwenweg kleuren Bundesliga-treffen

By 10 september 2018Duitsland, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ook de vrouwen in Duitsland zijn de Bundesliga gestart. In de eerste speelronde troffen HSG Blomberg-Lippe en HSG Bad Wildungen Vipers elkaar. Een hoop landgenoten zagen de thuisploeg met 28-25 zegevieren.

Advertentie

Bij HSG Blomberg-Lippe is het aantal Nederlandse speelsters door de komst van onder meer Celine Michielsen (tweede van links op de foto) opgeschroefd naar vier. De cirkelspeelster is een jaar geleden overgekomen van TuS Metzingen en liet zich in het openingsduel van het nieuwe seizoen in de Bundesliga gelden met acht treffers.

Nieuwenweg
Ook aan de overkant eindigde een landgenoot bovenaan het scoreformulier: Anouk Nieuwenweg. De international prikte negen keer raak. Ook nieuweling Maxime Struijs vond het net. De schutter, die de overstap heeft gemaakt van FRISCH AUF! Göppingen, liet het net twee keer bollen.

Bij rust stonden de gasten nog voor (13-15). Na de pauze gaf de formatie van Tessa Bremmer de marge uit handen. Bij HSG Blomberg-Lippe waren ook Tessa van Zijl (3) en Tess van Buren trefzeker.

TuS Metzingen
TuS Metzingen boekte wél een overwinning op vreemde bodem. Op bezoek bij Neckarsulmar SU, waar Ana Pavkovic drie goals maakte, werd het 24-30. Ook Delaila Amega (2) en de aangetrokken Tamara Haggerty scoorden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie