Voorzitter Van der Laarse: “We komen vanzelf wel weer in België terecht”

Voorzitter van landskampioen Aalsmeer Mike van der Laarse denkt niet dat de BENE-League hervat gaat worden. Dat zegt hij op NH Nieuws.

Advertentie

“De kans is groot dat de BENE-League dit seizoen niet meer doorgaat”, zegt Van der Laarse. “Al die wedstrijden kun je niet meer inhalen. Bij Aalsmeer werkt iedereen er bij en dan is het geen optie vier keer achter elkaar in de midweek naar België te gaan om in te halen.”

Door het coronavirus werd de start van de grensoverschrijdende competitie uitgesteld van september naar oktober. Snel na de eerste speelronde van de BENE-League kwam er zowel in Nederland als België een competitiestop.

In januari weer starten
Van der Laarse: “Als de curve na vier weken volledig stilliggen zo is gedaald dat we kunnen beginnen dan moeten we dat doen, maar ik denk dat er nog een maandje aan vast wordt geplakt. Dat we in januari weer starten. Het NHV moet aan de slag met alle opties. Dat wordt een hell of a job, kan ik je vertellen.”

Advertentie

“Dat wordt een hell of a job, kan ik je vertellen”

Waar de voorzitter van Aalsmeer in maart – snel na de uitbraak van het virus in eigen land – nog slecht sliep, heeft Van der Laarse tijdens de tweede golf meer vertrouwen in de toekomst. “Ik heb het gevoel dat we hier uit gaan komen”, zegt hij. “We worden als bestuur zo gesteund door de gemeente, maar vooral alle vrijwilligers. De saamhorigheid is groot. Iedereen wil iets extra’s doen voor de club.”

Vijf reclameborden
Ook op financieel gebied kan Aalsmeer de klap van de competitiestop opvangen. “We hebben de afgelopen periode vijf nieuwe reclameborden opgehangen. Heel opmerkelijk. Sponsoren zijn ontzettend trouw. Ze willen iets terugdoen aan de club en vinden dat Aalsmeer groot is geworden door onze prestaties.”

Van der Laarse verwacht dat in 2021 de blik op strijd om de landstitel in eigen land gaat. “Het is even een seizoen niks met de BENE-League en dan weer door”, besluit de goedlachse voorzitter. “Niet bij de pakken neer gaan zitten, gaan met die banaan. We komen vanzelf wel weer in België terecht.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie