Mindere ochtend Nederland in Varna

Zowel de Nederlandse mannen als vrouwen hebben vanochtend op het EK Beach Handball in Varna verloren. De Oranjedames zijn om de medailles uitgeschakeld.

Advertentie

Op het centre court speelde de formatie van Danny Baijens en Remco Peters om een plek in het schema voor plaats negen. In Hongarije trof Nederland een ervaren opponent.

Tot 17-14 kon Oranje mee met Hongarije. Doelman Mark Kooij stond goed en aan de overkant kwam Jordy Baijens, een aantal keer op aangeven van specialist Sander Broeders, tot liefst twintig punten. Genoeg voor een set bleek de vorm van de hoekspeler van Volendam niet.

Griekenland
Na 27-18 ging Nederland ook na rust de boot in: 24-20. Daarmee rest voor de Oranjemannen de strijd om plaats dertien. Vanmiddag om 15:00 op veld 3 wordt met Griekenland gekruist.

Ook geen overwinning voor de vrouwen van Peter Portengen en Leon Budé. Bij de laatste acht bleek Noorwegen na het nemen van shoot-outs te sterk (4-8). Nederland, waar Lynn Klesser zestien punten maakte, kwam terug na de eerste set met 25-28 verloren te hebben.

Ook om 15:00
De Oranjedames kunnen in Bulgarije nog vijfde van Europa worden. Dan moet de nationale ploeg zich vanmiddag eerst ontdoen van Polen. Ook om 15:00 speelt Nederland op veld 2 en de partij is te zien op EHF TV.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie