Skip to main content

Miraculeuze comeback Volendam tegen landskampioen

By 30 januari 2017BENE-league, Voorpagina

Kras/Volendam heeft zaterdagavond een puntje overgehouden aan het thuisduel met landskampioen OCI-Lions. Bij rust stond de formatie van Pjotr Konitz flink achter (8-18).

Advertentie

In het tweede bedrijf werd een inhaalrace ingezet door de oranjehemden. Met drie goals op rij gaf nieuweling Jordy Baijens het startschot. Tien minuten voor tijd was de voorsprong van de Limburgers compleet weggevaagd (19-19) en begonnen beide ploegen aan een bibberend slot.

Stop Schellekens
Tweeëndertig seconden voor tijd tekende Jordy Baijens, die deze zomer overkwam van eredivisionist HARO, voor de gelijkmaker. Doelman Schellekens zorgde met een laatste redding voor feeststemming in sporthal De Opperdam.

Door het puntje blijft Volendam belager Targos Bevo voor in de BENE-League. De Panningers maakten geen fout in Kwintsheul. Tegen Quintus, waar cirkelspeler Frank Meeuwisse met succes zijn rentree maakte, werd het 26-31 voor de ploeg van Harold Nusser.

Hotseat
Beide ploegen hebben evenveel punten, maar de Noord-Hollanders kunnen rusten op een beter doelsaldo. De gewilde positie als vierde Nederlandse club in de grensoverschrijdende positie staat op het spel. De meer gunstige kampioenspoule A kan begin maart het gevolg worden. Er staan nog drie duels op het programma in de BENE-League.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie