Missie van PSG loopt na rust in de soep

Met een ultieme poging in de zoemer probeerde Luc Steins gisteravond nog de 33-33 namens PSG te maken, maar zijn schot werd door Niklas Landin gekeerd waardoor niet de formatie van de spelmaker van Oranje, maar THW Kiel zich voor de Final4 van de Champions League heeft geplaatst.

Advertentie

Na 30-30 in Parijs nam PSG gisteravond een kleine voorsprong (17-19) mee de kleedkamer in. Al snel in de tweede helft dichtte THW Kiel het gat en kwam zelfs op voorsprong: 24-21.

Magnus Landin
In Noord-Duitsland maakte PSG in de afronding weinig fouten, zo kwam Steins tot twee uit drie, maar de Franse landskampioen verloor in de slotfase te vaak de bal. Namens THW Kiel speelde linkerhoekspeler Magnus Landin een perfecte wedstrijd.

Hij kwam tot zeven uit zeven. Op de lijn maakte ook zesvoudig doelpuntenmaker Patrick Wiencek veel indruk. In het tenue van PSG kwam Vincent Gerard tevergeefs tot vijftien stops (33 procent).

Ook titelhouder Barca
Door de 33-32 overwinning gaat THW Kiel, de nummer twee in Duitsland, naar het finaleweekend van de Champions League. Ook Veszprem, titelhouder Barca – ten koste van het SG Flensburg-Handewitt van assistent Mark Bult – en Vive Kielce hebben zich voor de Final4 in Köln geplaatst.

Foto: FotoReza

Advertentie