Skip to main content

Moedig Dalfsen trekt stand gelijk in finale

Sercodak/Dalfsen heeft de stand in de strijd om het landskampioenschap gelijk getrokken. Twee vliegers beslisten de bloedstollende tweede eindstrijd in Overijssel: 21-19.

Advertentie

De eerste helft stond in teken van veel fouten. Na vijf minuten spelen pakten beide keepsters, Zimmerman en Hoogewoud, een strafworp. Met een slimme onderschepping leek klasbak Rachel de Haze VOC aan de hand te nemen (3-4). Echter waren het de jonge dames van Portengen die van zich afbeten. Met haar tweede afstandstreffer zette Roos van Leeuwen de formatie uit Overijssel na twintig minuten spelen op voorsprong: 6-5.

VOC herpakt regie
Bouwer hamerde in de aangevraagde time-out nog eens op het belang van het grootste wapen van de Amsterdammers: de snelle tegenaanval. Waar vorige week in eigen huis (31-24 winst) VOC veel ‘gratis’ goals maakte, haperde de machine in het Oosten des lands. Doelvrouw Kristy Zimmerman, terugkerend na een blessure, bleek een grote sta-in-de-weg voor VOC. Door een lekkere treffer van spelverdeelster Van Buren ging Dalfsen rusten met een verrassende voorsprong: 9-7.

Na de thee herpakte de titelfavoriet uit de hoofdstad de regie in de finale. Volwassen speelsters als Piekhaar en opnieuw De Haze zetten VOC weer aan de goede kant van de score (11-13), terwijl Dalfsen veelal losse flodders afvuurde op het doel van de gasten. Met een streep in de kruising brak Yara Nijboer vanaf rechts de ban: 14-13. Waarna Angela Steenbakkers een kwartier voor tijd de gelijkmaker in de break-out binnen prikte.

Waanzinnige vliegers beslissen
Acht minuten voor tijd vond een bal van Charris Rozemalen, die uitstekend speelde, de voeten van Zimmerman. In de tegenaanval maakte routinier Logtenberg, die alle vijf de landstitels van Dalfsen meemaakte, gelijk (16-16). Met twee vliegers, via Nijboer en Nusser, besliste Dalfsen op waan-zi-ni-ge wijze het bloedstollende duel. Een afstandstreffer van de pas 16-jarige Nusser deed de hal ontploffen: 21-19.

Over een week wordt in Amsterdam beslist wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Het rijpe VOC of de gretige talenten van Portengen. De stand is gelijk: 1-1.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 6 Comments