Moedig Hurry-Up mag kwartier aan tweede ronde denken

By 19 september 2021Buitenland, Voorpagina

Bij 12-5 leek Hurry-Up in de return in de EHF European Cup de achterstand van negen goals ten opzichte van Beykoz BLD SK weg te poetsen. In de drie kwartier die volgden stelden de Turkse gasten toch orde op zaken.

In Emmen moest de Drentse BENE-Leagueploeg terugkomen van 32-23. Een week geleden in Istanboel zakte Hurry-Up na rust (15-14) door het ijs en vergooide zo een goede uitgangspositie voor het terugduel.

5-0
René Jaspers, Sverre Jansen en Harm Meijer zorgden voor een vliegende start van oranje-zwarten (5-0). Na de 12-5 Portugees Azenha ging het publiek in Emmen, zo’n 500 supporters mochten naar binnen, er eens goed voor zitten.

In het tweede kwartier maakte Hurry-Up meer fouten en ging de Turkse aanvalsmachine lopen. Vlak voor rust was het verschil nog maar drie doelpunten (17-14).

Erik Blaauw
Na de pauze bleef Hurry-Up moedig doorzetten. Met name Erik Blaauw had zijn vizier op scherp staan. De negende van de middenopbouwer betekende de 28-24. Jeugdinternational Sander Bos bepaalde de eindstand op 33-30 voor de Zwartemeerders.

Niet genoeg om door te gaan naar de tweede ronde van de EHF European Cup. Blaauw tegenover RTV Drenthe over de uitschakeling in Europa: “Deze wedstrijd zorgt er voor dat we wat leren en geduldiger worden als groep. Er komen twee belangrijke wedstrijden in de BENE-League aan. Na twee kleine nederlagen in die competitie moeten we het laten zien.”