Skip to main content

Mogelijke terugkeer HandbalAcademie voor mannen

By 16 maart 2017Voorpagina

De HandbalAcademie voor mannelijke talenten komt mogelijk terug. Aan het eind van het seizoen 2015-2016 stopte het talentenopleidingsprogramma, dat gevestigd was in Limburg.

Advertentie

Het NHV onderzoekt de mogelijkheden de toptalentenschool terug te laten keren in augustus van dit jaar. “Er is door de Technisch Directeur in het afgelopen driekwart jaar continu met diverse partijen overlegd om een HandbalAcademie Heren weer van de grond te krijgen en deze te vestigen op Papendal”, laat de handbalbond weten op de website.

Youth
De Heren Youth-selectie staat centraal in de plannen. “Het Topsportplatform, waar de Eredivisie-verenigingen in vertegenwoordigd zijn, hebben gekozen voor plan C en hiermee is de keuze ondersteund om de Heren Youth-selectie volledig deel te laten maken van de nieuw te vormen HandbalAcademie”, is online te lezen in een nieuwsbericht. Op 22 maart organiseert het NHV een besloten bijeenkomst voor genodigden.

Kippers
In de media heeft Edwin Kippers meermaals laten doorschemeren mogelijk aan de slag te gaan als trainer aan de HandbalAcadmie. Vorige week liet de hoofdtrainer van de heren van E&O weten zijn contract in Drenthe niet te verlengen.

Op dit moment is de HandbalAcademie voor dames reeds gevestigd op Papendal. Onder leiding van Robert Nijdam nemen doordeweeks meer dan twintig talenten plaats op de toptalentenschool in Gelderland. Voor het weekend keren de speelsters terug naar de clubs.

Advertentie