Moldaviërs geen partij voor Hurry-Up

By 6 oktober 2018Voorpagina

Hurry-Up is dichtbij de volgende ronde van de Challenge Cup. De Zwartmeerders waren in het heenduel in het Europese bekertoernooi veel te sterk voor Olimpus-85 uit Moldavië: 30-16.

In de eerste helft wist Olimpus-85 met traag spel in het spoor te blijven van Hurry-Up. De vijfvoudig landskampioen van Moldavië tekende vijf minuten voor het rustsignaal voor de 10-10. Met twee break-outs bezorgde Tommie Falke, topschutter met tien goals, de ploeg uit Drenthe de voorsprong bij rust (13-10).

Tieners
Na de pauze maakte Hurry-Up korte metten met Olimpus-85. De tank bij de gasten, die een busreis van 36 uur achter de rug hadden, was nog leger. Tieners Sander Bos (foto) en Harm Meijer pikten bij 23-14 en 24-14 hun doelpunt mee.

Door de walk-over is de return van zondagmiddag een formaliteit. Om 17:00 treffen beide Europese opponenten elkaar opnieuw in Emmen. Ook dit treffen is live te zien op de website van RTV Drenthe. In de volgende ronde wacht Madeira Andebol uit Portugal.

Aalsmeer
Een trede hoger, in de EHF Cup, boog landskampioen Aalsmeer voor Vojvodina. In Servië werd het 29-21 voor de thuisploeg. Na rust (18-10) wist Aalsmeer de uitgangspositie voor de return in Noord-Holland te behouden. Met zes doelpunten wist hoekspeler Nils Dekker zich te onderscheiden.