Skip to main content

Monsterscore voor ongeslagen Borussia Dortmund

Ook het twaalfde competitieduel in de Bundesliga heeft Borussia Dortmund winnend weten af te sluiten. De Nederlandse getinte formatie behaalde tegen laagvlieger HL Buchholz 08 Rosengarten een monsterscore: 39-15.

Advertentie

Al na één helft had Borussia Dortmund bijna twintig doelpunten gemaakt (19-8). Na rust kreeg de ploeg waar Merel Freriks al haar vijf schotpogingen omzette in een doelpunt slechts zeven goals tegen.

Zowel Rinka Duijndam als Yara ten Holte behaalde tegen HL Buchholz 08 Rosengarten een uitstekend stoppercentage. In een half uur speeltijd stopte Duijndam meer dan de helft van de ballen (53%). Ten Holte, die een uitstekende beurt in de Champions League achter de rug heeft, maakte zes stops (42%).

TuS Metzingen van Van Wetering en Haggerty
Door het resultaat komt Borussia Dortmund op 24 punten uit twaalf duels. SG BBM Bietigheim heeft een punt meer, maar is ook twee keer vaker in actie gekomen. In de volgende speelronde gaan Kelly Dulfer en consorten op bezoek bij TSV Bayer 04 Leverkusen.

Advertentie

Ook TuS Metzingen heeft gisteravond twee punten opgepikt. HSG Bensheim/Auerbach kwam op bezoek en was met 35-25 (17-12) de klos. Hoekspeelsters Bo van Wetering en Sarah Dekker vonden ieder vijf keer het net. Ook positiegenoten Dionne Visser en Tamara Haggerty werkten zich met twee doelpunten op het scoreformulier.

Ellen Janssen
Het Mainz 05 van doelvrouw Ellen Janssen is in Duitsland van de laatste plaats af. Op bezoek bij Union Halle-Neustadt, waar Danique Boonkamp geblesseerd is, werd het 22-28 voor de gasten. Daarmee komt Mainz 05 op vier punten en geeft het de rode lantaarn over aan Kurpfalz Bären.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie