Mvumbi maakt meeste tongen los op WK

By 16 januari 2021Featured

Frankrijk heeft de eerste punten van Noorwegen gepakt, Japan hield Kroatië op een gelijkspel en Kaapverdië kon lang mee met Hongarije. Het WK in Egypte is twee dagen oud en één speler heeft pas écht indruk gemaakt: de Congolees Gauthier Mvumbi Thierry.

Advertentie

Congo debuteerde gisteren tegen Argentinië op een wereldkampioenschap. Vorig jaar eindige het land als zevende op het Afrikaanse kampioenschap. De titel ging naar Egypte.

In de eerste helft pakte Congo verrassend de leiding tegen Diego Simonet en consorten (13-14). Vooral lijnspeler Mvumbi maakte indruk. Door zijn omvang, maar ook goals.

Twee meter lang, 130 kilo en een te klein tenue. Een shirt dat door zijn gele kleur ook nóg een een maat groter lijkt. En tóch maakte Mvumbi voor rust vier uitstekende doelpunten. Hij miste niet. Twitter ontplofte.

Vierde niveau
Mvumbi is actief op het vierde niveau in Frankrijk en ziet het eindtoernooi als een uniek kans, heeft hij vooraf laten optekenen in de lokale pers. De Congolezen proberen vooral te genieten in Egypte. Ongeacht de cijfers op het scorebord. De nederlaag tegen Argentinië (28-22) zorgde maar even voor teleurstelling bij Mvumbi en zijn teamgenoten.

Denemarken
De gigantische cirkelloper van Congo heeft online de tongen losgemaakt. In eigen land is Mvumbi een hit op Dumpert. Morgen wacht toch maar even Denemarken op het WK. De titelhouder.

Alle WK-duels zijn te zien op het YouTube-kanaal van de IHF.

Advertentie