Skip to main content

Na strafworpen plaatst Van der Vliet zich voor Europese finale

Niet Borussia Dortmund, maar het Nykøbing van Oranjedame Nikita van der Vliet staat morgen in de finale van de EHF European League. De halve finale werd vanavond pas na strafworpen in Deens voordeel beslist: 33-35.

Advertentie

In Graz klonk na een uur bij 29-29 het eindsignaal. Door een break-out cruciaal te keren hield Borussia Dortmund-doelvrouw Yara ten Holte de score vlak voor het einde van de verlenging op 32-32.

Zes om vier goals
Daarvoor kwam linkerhoekspeler Zoë Sprengers tot zes uit zeven. De meeste goals namens de formatie van landgenoot Henk Groener. In het blauw-geel van Nykøbing prikte Van der Vliet vier keer raak.

Op Oostenrijkse bodem namen de Denen de zeven meters beter. Alina Grijsseels, die Borussia Dortmund in de zomer inruilt voor Champions League-club Metz Handball, zag de laatste penalty gestopt worden.

Ikast Håndbold
Morgenavond om 18:00 treffen Van der Vliet en consorten in de eindstrijd van de EHF European League competitiegenoot Ikast Håndbold. De geelhemden rekenden eerder in het finaleweekend af met Thüringer HC: 31-26. Met tien doelpunten werd Nathalie Hendrikse tevergeefs topschutter van de eerste pot bij de laatste vier.

Foto: FotoReza

Advertentie