Nederland is zeker van EK-deelname

By 29 april 2021Featured, Heren Oranje, Oranje

Oranje kan het EK in 2022 niet meer ontgaan. Op zondag verdeelt de nationale ploeg samen met opponent Polen en groepshoofd Slovenië de drie topposities in kwalificatiepoule 5.

Advertentie

Door een nipte zege van Polen op Slovenië (27-26) heeft het thuisland Oranje tot op een punt genaderd: zeven om zes. Met evenveel punten als Nederland, maar een beter doelsaldo gaat Slovenië nog aan kop.

Beste vier nummers drie
Mocht Nederland zondag onverhoopt nog verliezen van Polen, behoort Oranje hoe dan ook tot de beste vier nummers drie van alle kwalificatiegroepen waardoor de ploeg zich alsnog plaatst voor de Europese titelstrijd. Op zondag sluit de formatie van Erlingur Richardsson de cyclus af tegen concurrent Polen.

Om 18:00 wordt in Almere gespeeld en staat een plek in de top-2, dat zorgt voor een betere uitgangspositie tijdens de loting voor het eindtoernooi in Hongarije en Slowakije, in EK-kwalificatiegroep 5 op het spel. Gelijktijdig treffen Slovenië en het reeds uitgeschakelde Turkije elkaar in Celje.

Het is voor de tweede keer op rij dat Nederland zich plaatst voor het Europees kampioenschap. In 2019 plaatsten de Oranjemannen zich voor het eerst voor het EK. In Trondheim wist de nationale ploeg in een groep met latere winnaar Spanje en Duitsland van Letland te winnen.

Uitzendrechten
Het is nog niet zeker of Ziggo Sport de partij gaat uitzenden. De NOS heeft reeds afgezien van de uitzendrechten.

Foto: FotoReza

Advertentie