Skip to main content

Nederland maakt kans op WK-ticket

By 23 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De halve finale van het EK in Hongarije lijkt met nog twee duels te gaan en veel besmettingen ver weg voor Nederland, maar toch heeft de nationale ploeg in de hoofdfase nog een fraai mikpunt: een WK-ticket.

Advertentie

Door de knappe overwinning op Montenegro is Oranje in hoofdgroep 1 op twee punten gekomen. Denemarken (zes punten), Frankrijk en IJsland (beide vier) doen het beter dan Nederland.

Met de partij tegen het groepshoofd en tevens wereldkampioen in het verschiet wordt niet aan de laatste vier van het eindtoernooi gedacht. Wel heeft Nederland nog iets om voor te spelen. Op het EK worden namelijk drie startbewijzen voor het wereldkampioenschap van 2023 verdeeld.

Gastlanden over een jaar Polen en Zweden zijn al geplaatst. Evenals titelhouder Denemarken. De drie genoemde landen zijn actief in de hoofdfase van het EK waardoor de nationale ploeg ondanks de lage notering in hoofdgroep 1 nog kans maakt op een WK-ticket.

De top-3 op het EK slaat de kwalificatiefase over en gaat naar het wereldkampioenschap. Als bijvoorbeeld Denemarken en Zweden daarbij horen gaat het Europese startbewijs naar de nummers vier en vijf van het kampioenschap in Hongarije. Er bestaat een kansje voor Oranje.

Foto: FotoReza

Advertentie