Skip to main content

Nederland toont karakter en verslaat Montenegro

By 22 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het door het coronavirus geplaagde Nederlands team heeft vanmiddag in de hoofdfase van het EK karakter getoond en groepsgenoot Montenegro verslagen 30-34. Vervanger Thijs van Leeuwen werd na het uur in Boedapest naar voren geroepen als ‘MOTM’.

Advertentie

Na 10-6 werkte Oranje, waar de besmette bondscoach Erlingur Richardsson door assistent Edwin Kippers werd vervangen, zich terug in het duel. Het was invaller onder de lat Van Leeuwen die de nationale ploeg met stops een boost bezorgde. Aan de overkant zorgde een andere ingevlogen vervanger Tommie Falke met zijn derde voor de eerste gelijke stand (11-11).

Boven de veertig procent
Via onder meer negenvoudig doelpuntenmaker Kay Smits en Dani Baijens ging Nederland bij 16-18 rusten. In de tweede helft kwam Montenegro binnen tien minuten terug tot 21-22.

Opnieuw was het Van Leeuwen, in de BENE-League spelend voor het Belgische Sporting Pelt, die de Oranjemannen over een moeilijk punt wist te helpen. In drie kwartier onder de lat op het EK in Hongarije kwam de supersub in zijn tweede interland tot liefst veertien stops (44 procent).

Luc Steins
Na het EK-debuut van Niko Blaauw zorgde Luc Steins voor het eerste verschil van vijf goals (25-30). Onder de vleugels van de Limburgse spelmaker van PSG wist Nederland in de slotfase het hoofd koel te houden. Op maandag staat de nationale ploeg tegenover wereldkampioen Denemarken.

Foto: FotoReza

Advertentie