Nederland zonder medaille naar huis

By 4 augustus 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De kwartfinalepartij van Oranje tegen Frankrijk is in een grote deceptie geëindigd. Na een zwak openingskwartier verloor Nederland de knock-outwedstrijd op de Olympische Spelen met 32-22.

Advertentie

De medaillekansen van de nationale ploeg zijn ondanks vier groepszeges in de eerste week in Tokio verkeken. Vijf jaar geleden in Rio de Janeiro bereikte Nederland nog de halve finale, maar eindigde het na nederlagen tegen Noorwegen en opnieuw Frankrijk als vierde.

Even hoop
Na de 2-2 van Dione Housheer ging het vanmiddag goed mis bij Oranje. Voor de pauze leverde de nationale ploeg, waar Lois Abbingh met een blessure uitviel en niet meer terugkeerde, liefst elf keer de bal in. In de break-out liep een scherp Frankrijk uit naar 11-3.

De 16-11 van Bo van Wetering en meerdere stops van invaller onder de lat Rinka Duijndam zorgden voor hoop bij Nederland. Nog voor het rustsignaal deelde Frankrijk een nieuwe tik uit (19-11).

Amandine Leynaud
In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet. Een overtuigend Frankrijk had Nederland stevig bij de keel. Vaak stuitte de Oranjedames op uitblinker tussen de Franse palen Amandine Leynaud (21 stops, 50 procent). Tien minuten voor tijd was het verschil voor het eerst tien (29-19).

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie