‘Nederlands Nelo’ naar BENE-League

By 24 april 2017België, Voorpagina

Het Nederlands getinte Sporting Nelo uit België heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het nieuwe seizoen van de BENE-League. KV Sasja werd met een doelpunt verschil verslagen: 24-23.

Advertentie

Na een ijzersterke competitie, 37 punten uit 20 duels, moest het de ploeg uit Neerpelt het kunstje in de play-offs klaren. Met Limburger Gabrie Rietbroek sinds januari 2017 op de bank en drie Nederlandse spelers in het veld werd dit weekend het felbegeerde ticket voor de grensoverschrijdende competitie veilig gesteld.

In het rood van Sporting Nelo zijn Marco Vernooy en Mats Pastoor het hele seizoen actief. In januari voegde ook Daan Versleeuwen zich bij de rood/witten. De voormalig jeugdinternational heeft een verleden bij Bevo en Sydney Uni. Met nog één duel te spelen prijkt de naam van Sporting Nelo bovenaan de ranglijst van de nacompetitie.

Merksem
Olse Merksem is kind van de rekening. De club uit Antwerpen is volgend seizoen te bewonderen in de Eerste Nationale. In Nederland behielden alle zes de clubs uit de BENE-League het ticket voor het nieuwe seizoen. KWS/Quintus wist met succes een aanval van AES/Arnhem af te slaan.

Foto: FotoReza

Advertentie