Nederlandse hoekspeelsters belangrijk in de Bundesliga

De tweede speeldag in de Bundesliga is over. Nederlandse hoekspeelsters hebben zich in Duitsland laten zien.

Advertentie

Zoë Sprengers maakte er liefst tien voor TSV Bayer 04 Leverkusen. Genoeg voor twee punten was de vorm van de linkerhoekspeelster niet. Het Thüringer HC van Rinka Duijndam, die een uur onder de lat stond, zegevierde: 23-24 (13-13).

Wel twee punten voor rechterhoekspeelster Britt van der Baan. Door zes doelpunten van de oud-speelster van VOC wist TuS Metzingen op eigen parket HSG Bad Wildungen Vipers met 35-27 (19-13) te kloppen.

Natalie Hendrikse
Ook op zaterdagavond: de tweede competitiezege van SG BBM Bietigheim dat uitgeloot is voor de Champions League. Er werd door Kelly Dulfer (drie doelpunten) en consorten afgerekend met SV Union Halle-Neustadt: 22-27. Bij rust stond de thuisploeg nog met 15-11 voor.

Het Nederlandse Neckarsulmer SU heeft in de tweede speelronde in Duitsland de eerste winstpartij gevierd. Op bezoek bij HSG Bensheim/Auerbach verlieten de gasten bij 28-36 (16-17) het veld met een glimlach. Namens Neckarsulmer SU prikte rechterhoekspeelster Nathalie Hendrikse zes keer raak.

Borussia Dortmund
Tevens op het scoreformulier bij HSG Bensheim/Auerbach – Neckarsulmer SU: Lynn Knippenborg, Myrthe Schoenaker (beide vijf doelpunten), Jill Kooij, Sarah van Gulik, Anouk Nieuwenweg (allen vier), Sharon Nooitmeer en Dionne Visser (beide twee). Op woensdag ontdeed titelhouder Borussia Dortmund zich in de tweede speelronde al van VfL Oldenburg (30-20).

Foto: FotoReza

Advertentie