Skip to main content

NHV leent Klijn voor even van Duitsers

By 30 maart 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Debbie Klijn (45) keert terug als keeperstrainer van de Oranjedames en wordt tussen juni en de Olympische Spelen geleend van de Duitse nationale ploeg.

Advertentie

Tussen 2015 en 2017 was de oud-international al aan het Nederlands team verbonden. Sinds 2018 werkt ze samen met Henk Groener bij de Duitsers.

Snuffelstage
In de zomer voegt Klijn zich voor twee maanden bij de Oranjedames. Het NHV leent de keeperstrainer van Bundesliga-club Buxtehuder SV van de ongeplaatste rivaal. “Het NHV is enorm tevreden, omdat we met Debbie een zeer kundige en ervaren trainster in ons midden hebben”, aldus bondsdirecteur Sjors Röttger.

Door de aanstelling van Klijn blijft de stage van Gerrie Eijlers en Patrick Jordaan, actief op de HandbalAcademie, beperkt tot snuffelen. Het duo sloot tijdens de afgelopen interlandweek aan bij de nationale ploeg en zag de oefeninterlands tegen Slovenië van dichtbij.

Duijndam of Ten Holte?
Mogelijk dat Klijn een adviserende rol gaat spelen bij de keuze onder de lat. De grote vraag is: wie wordt tijdens de Spelen de stand-in van basisklant Tess Wester? Rinka Duijndam en Yara ten Holte, net als Klijn werkzaam in de Bundesliga, gaan in april mee naar Kroatië voor oefenduels met het thuisland en Brazilië.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie