Skip to main content

Niek Jordens: “Bij Bevo gaat het eigenlijk nooit over geld”

De coronacrisis dwingt Bevo zakelijke keuzes te maken. Dat zijn ze bij de familieclub uit Panningen niet gewend, vertelt Niek Jordens (26). 

Advertentie

Na Yme Bertels moet ook Arjan Versteijnen op zoek naar een nieuwe club. “Pijnlijk”, is Jordens eerlijk. “Bij Bevo gaat het eigenlijk nooit over geld. Je speelt hier niet, omdat de vergoedingen zo hoog zijn. Het is een echte familieclub. Iedereen kent elkaar.”

Sinds 2011 draagt Jordens het geel-blauw van de Noord-Limburgse club. Als tiener brak hij bij MHV’81 uit Mill door. “Toen deze club degradeerde naar de tweede divisie heb ik de overstap gemaakt. Eerst heb ik in het tweede team gespeeld en in het kampioensjaar, het seizoen 2013/2014, hoorde ik voor het eerst echt bij de hoofdmacht. In dat seizoen ben ik langzaam gebracht. Ook Ron Klemann speelde in dat jaar veel op de cirkelpositie.”

De mooiste hal
In een aantal jaar tijd werkte Jordens zich niet alleen binnen het veld op tot een belangrijke pilaar. “De betrokkenheid binnen de vereniging is erg groot. Spelers van het eerste team trainen de jeugdspelers. Het contact tussen alle leden verloopt goed. Dat is ook een van de redenen dat we al jaren met een vaste kern van jongens spelen. De omgeving speelt daarbij een grote rol. We hebben een heel mooie hal, zo niet de mooiste van Nederland als je het mij vraagt. Er is altijd veel publiek. Dat zorgt voor veel beleving.” 

Advertentie

Opeens maakt het knusse gevoel even plaats voor zakelijkheid. De coronacrisis dwingt Bevo moeilijke knopen door te hakken. “Anders gaat het ten koste van de vereniging en dat is het laatste dat we willen”, is Jordens stellig. “Het geeft een raar gevoel dat het opeens over geld gaat. Het is een erg informele sfeer en opeens moeten er formele beslissingen worden genomen. Het bestuur weet niet welke sponsorbedragen er binnen gaan komen en gaat uit van serieuze scenario’s.”

Clubliefde telt
Voor de abrupte competitiestop speelde Bevo nog op drie fronten mee om de prijzen. “Er heerste het gevoel dat we dit jaar wel eens weer succesvol zouden kunnen zijn”, grijnst de lijnspeler. Naast het landskampioenschap in 2014 pakte hij met Bevo ook de Supercup (2014) en beker (2018). “We hikken er vaak tegenaan. De top in Nederland en België ligt erg dichtbij elkaar. Bij Bevo houden we vertrouwen in elkaar en de club. Dat zie je ook gebeuren bij bijvoorbeeld LIONS en Aalsmeer waar spelers als Luuk Hoiting, Samir Benghanem en Ivo Steins het team trouw blijven. Ik heb het gevoel dat, dat soort clubs altijd boven blijven drijven. Clubliefde telt.”

“Ik heb het gevoel dat, dat soort clubs altijd boven blijven drijven”

Het buitenland heeft Jordens uit zijn hoofd gezet. “Dat heb ik altijd wel gewild en er is ook wel contact geweest, maar daar is uiteindelijk nooit wat uit gekomen”, biecht hij op. “Binnen Nederland heb ik nooit getwijfeld Bevo te verlaten. Ik denk dat we een heel goed programma kunnen aanbieden. Naast dat de faciliteiten top zijn, zo is de hal eigendom van Bevo waardoor de trainingsmogelijkheden groot zijn, volgen we ook uitstekende fysieke trainingen.”

Hoofdprijs
“De hoofdprijs in de BENE-League mist”, merkt Jordens tot slot op. “Ik ben al eens tweede en derde geworden. Het is zaak om, ondanks financiële zorgen, de volgende stap te zetten. Daarbij worden we erg gesteund door het clubgevoel. Het is een lastige periode, maar sprake van paniek is er niet. Er staat nog altijd een sterke groep.”

Foto: FotoReza

Advertentie