Skip to main content

Niet Sasja HC, maar KTSV Eupen naar BENE-League

De beslissing in de promotiestrijd op het hoogste niveau van België is in de laatste minuut van het seizoen gevallen. Niet Sasja HC, maar KTSV Eupen mag zich na de zomer in de BENE-League laten zien.

Advertentie

In de laatste speelronde van de play-offs maakte KTSV Eupen – waar landgenoten Stijn Joosten, Dennis Vlijm en doelman Mark Leckebusch spelen – in Antwerpen een achterstand bij rust goed (15-12). Na 27-25 wisten de gasten in de staart van het beladen duel nog twee keer te scoren.

Door de puntendeling (27-27) blijft KTSV Eupen het Sasja HC van landgenoten Lars van Driel, zaterdagavond goed voor acht doelpunten, en de vertrekkende Jasper Ritzen en Houthalen op de ranglijst nipt voor. Laatstgenoemde laat zich in het nieuwe seizoen in het shirt van LIONS in de BENE-League zien.

Quintus of Hurry-Up?
KTSV Eupen neemt het plekje in de grensoverschrijdende topcompetitie van het gedegradeerde Initia Hasselt over. Vanuit Nederland gaat eredivisiekampioen Tachos omhoog. Aanstaande zaterdag spelen Quintus en Hurry-Up in een directe confrontatie in de laatste speelronde van de HandbalNL League om lijfsbehoud.

Advertentie