Skip to main content

Nieuw bestuur en spelers Stichting Tophandbal Tachos

Stichting Tophandbal Tachos heeft een nieuw bestuur. Dat gaat vanaf eind september officieel aan de slag. Sinds begin 2016 verrichtten de nieuwe bestuursleden op de achtergrond al hand- en spandiensten voor de stichting.

Advertentie

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Sven Jansen (technische zaken), Ruud van Raak (financiën) en Frank Schilders (voorzitter en commercie). Twee vacatures zijn nog niet ingevuld, te weten de rol van secretaris en een bestuurslid voor pr & communicatie. Een deel van het huidige interim-bestuur wordt actief in een Raad van Advies.

Het bestuur wil actiever samenwerken en meer integreren in handbalvereniging Tachos. Ook gaat Tachos de samenwerking met omliggende verenigingen intensiveren. Daarnaast wil de stichting handbaltalent uit de regio de kans geven zich verder te ontwikkelen en de mogelijkheid bieden om op het hoogste niveau in Brabant handbal te spelen.

Uitbreiding staf
Schilders vertelt dat RED-RAG/Tachos dit seizoen nadrukkelijk verder bouwt naar een stabiele eredivisieclub. “We willen jaarlijks mee strijdt in het linkerrijtje en bij voorkeur bovenin en strijd in de play-offS. Hiervoor is zowel de spelersgroep, als de technische staf uitgebreid. Naast de hoofdtrainers Edgar van Mierlo en Frank van Ommen, zijn nieuw in de technische staf Erwin Jansen, Erwin Buijs, Dennis Rosman en Pascal Trimbach (allen oud-Tachos spelers). Edgar van Mierlo is naast trainer ook coach van het team.

Advertentie

Nieuwe spelers
De spelersgroep is op meerdere posities uitgebreid. Schilders: “Jeugdig talent krijgt vanaf dit handbalseizoen de ruimte om binnen de Stichting Tophandbal Tachos zich verder te ontwikkelen. Enerzijds is er doorstroming vanuit de eigen jeugd, zoals: Sverre Jansen, Niels en Arjan Versteijnen, Cas Verbunt en Tim van Olst. Anderzijds zijn spelers van buiten Tachos overgekomen: Tom Scheepens (Rapiditas), Rik Mutsaers (White Demons), Carlos Jansen (Internos), Lars Coenraads (Internos), Chris Klessens (Bedo) en Stef van Lankveld (Habo)”.

Eerste thuiswedstrijd
De nieuwe handbalcompetitie is 4 september gestart met een uitwedstrijd bij Swift Arnhem. Op zaterdag 10 september is de eerste thuiswedstrijd voor RED-RAG/Tachos. “We krijgen gelijk een mooie krachtmeting tegen E & O, uit Emmen”, zegt Schilders. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Slagen. Toeschouwers kunnen profiteren van half entreegeld.

Door: Natasja Ververs
Foto: Kees KlerkxAdvertentie