Nieuweling Van der Baan volgt goede voorbeeld Van Wetering

Britt van der Baan (18) lijkt weinig tijd nodig te hebben om zich in Duitsland aan te passen. De nieuweling van TuS Metzingen, overgekomen van VOC, scoorde afgelopen weekend zes keer.

De Bundesliga-club was veel te sterk voor oefenpartner Füchse Berlin 31-17. Bij de gasten uit de hoofdstad, uitkomend in de tweede Bundesliga, staat Lynn Molenaar sinds deze zomer onder contract. De Noord-Hollandse kreeg vier kruisjes achter haar naam.

Zes en acht
Rechterhoekspeler Van der Baan was goed voor zes treffers. Daarmee was ze niet de meest productieve speelster op het veld. International Bo van Wetering trof acht keer het net.

Zo lijkt Van der Baan het voorbeeld van Van Wetering te volgen. Laatstgenoemde speelt sinds 2019 in Duitsland en maakte al in haar debuutseizoen indruk. Zowel linkerhoekspeler Van Wetering als Van der Baan braken in eigen land door bij VOC.

HSG Bensheim-Auerbach
Over de grens zijn veel teams uit de Bundesliga voor vrouwen al enige tijd bezig zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. HSG Bensheim-Auerbach komt naar Nederland om te oefenen tegen Kwiek. Op vrijdag speelt Champions League-ploeg Borussia Dortmund een oefenduel tegen de kampioen van Frankrijk: Metz Handball.

Foto: Jaap van der Pijll