Nieuwenweg hoopt wel eventjes bij Thüringer HC te blijven

Nog voor het einde van de eerste maand van 2020 maakte Anouk Nieuwenweg (24) bekend het Franse Chambray in het nieuwe seizoen de rug toe te keren. De behendige linkspoot is aangesloten bij een van de grootste clubs van Duitsland: Thüringer HC.

Advertentie

“Toen ik voor HSG Bad Wildungen speelde stond Thüringer HC altijd hoog op mijn lijstje. Ik heb dat altijd een mooie club gevonden. Toen ze voorbij kwamen hoefde ik niet lang na te denken.” Nieuwenweg glimt. Met veel enthousiasme is de oud-jeugdinternational begonnen aan de voorbereiding bij haar nieuwe club.

Ook vorige zomer wisselde Nieuwenweg van verblijf. Ze tekende bij het Franse Chambray: een lage middenmoter op het hoogste niveau. Ondanks veel doelpunten besloot Nieuwenweg al vroeg op zoek te gaan naar een andere club. “Dat is eigenlijk niets voor mij. Zo snel switchen”, wil ze benadrukken. “Ondanks dat ik de Franse competitie heel leuk heb gevonden, ontstonden er wat ergernissen. Er was een trainerswissel en de communicatie liet soms te wensen over.” 

E&O
Met Thüringer HC kwam Nieuwenweg er heel snel uit en zo mocht ze onlangs weer haar koffers pakken. “Weer een stapje hoger. De club heeft een rijke clubgeschiedenis. Thüringer HC speelt altijd mee om de bovenste plaatsen en speelt Europees.”

Advertentie

“Mijn lengte kan ook een voordeel zijn”

Bij E&O brak Nieuwenweg door. In het groen-wit van de Emmenaren maakte ze als piepjonge tiener haar debuut in de eredivisie. In 2015 plukte het HSG Bad Wildungen Vipers van Tessa Bremmer Nieuwenweg bij E&O, waar zusje Marit met de hoofdmacht in de eerste divisie uitkomt, vandaan.

Lengte
“Ze zijn me na mijn periode in Bad Wildungen blijven volgen. Dat is leuk om te horen”, gaat Nieuwenweg enthousiast verder. Ook in Frankrijk liet de rechteropbouwspeelster zien, ondanks haar lengte (1.68), makkelijk goals te kunnen maken. “Mijn lengte kan ook een voordeel zijn. Naast dat ik vrij snel ben, heb ik geleerd eromheen te schieten. Je bent verrassend.”

Door haar vertrek naar de Duitse top hoopt Nieuwenweg opnieuw aan te haken bij Oranje. De afgelopen jaren maakte de Drentse vaak deel uit van de voorselectie, maar een uitnodiging voor het spelen van een groot eindtoernooi bleef tot nog toe uit. “Als je naar een betere club gaat, hoop je dat, dat je kansen vergroot. Bij Thüringer HC speel ik meer belangrijke wedstrijden”, legt ze uit. “De club wil een gevarieerder spelen met meer tempo naar voren.”

Energie
“Ik hoop hier nog wel eventjes te zitten”, besluit Nieuwenweg. “We zijn in de tweede week van de voorbereiding en ik heb een goed gevoel over de ploeg en mijn plek. Ik pas in het plaatje. Dat geeft veel energie!”

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment