Nog een maand tot de Spelen

Over een maand staat Nederland in Tokio op de Olympische Spelen tegenover Japan. Op 25 juli opent de nationale ploeg het toernooi tegen het thuisland.

Advertentie

Al twee weken zijn de internationals op Papendal om voor te bereiden op de Spelen. De trainingsgroep van bondscoach Manu Mayonnade is iets groter dan twintig vrouwen. Veertien speelsters plus een reserve stappen op 12 juli op het vliegtuig naar Tokio.

Nycke Groot is het meest opvallende smaakje in Arnhem. De spelmaakster speelde in december 2018 voor het laatst voor Oranje en heeft zich, na aandringen van de Franse trainer, voor de Spelen weer beschikbaar gesteld.

Polman en Amega
Groot, ook in 2016 in Rio van de partij, moet onder meer Estavana Polman vervangen. Net als Delaila Amega heeft de opbouwspeelster van Team Esbjerg weer een nieuwe knieblessure opgelopen. Ook Jessy Kramer en Yvette Broch zijn afgehaakt. 

Vrijdag is er weer een persmoment. Doorgaans worden deze in coronatijd per telefoon afgewerkt. Ook Handbal Inside hangt aan de lijn. 

In de nacht
Na de openingswedstrijd tegen Japan – beginsignaal om Nederlandse tijd 2 uur in de nacht – wachten achtereenvolgens groepsgenoten Korea, Angola, Noorwegen en Montenegro. De top-4 van iedere poule kwalificeert zich voor de kwartfinale.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie