Nog even geen Zweden

By 1 augustus 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Met nog één speelronde in de groepsfase te gaan is het onduidelijk wie Oranje in de kwartfinale van groep B treffen gaat. Wel is helder dat Oranje het nog ongeslagen Zweden even ontloopt.

Advertentie

Van beide poules gaat de top-4 door naar de laatste acht. De nummer één kruist met de vierde ploeg van de andere groep.

Noorwegen is door de nipte zege op Nederland (29-27) zeker voor het lijstaanvoerderschap van poule A. Doordat het onderlinge resultaat boven het doelsaldo gaat kan Oranje (zes punten) door een nederlaag tegen Montenegro (vier punten) nog een plaatsje zakken in groep A: van twee naar drie. Maandagmiddag om 12:30 treffen de Europese poulegenoten elkaar in Tokio.

Veegpartij tegen Rusland
In groep B is Zweden de te kloppen ploeg. Met zeven punten uit vier wedstrijden hebben de Scandinaviërs twee en drie punten meer dan respectievelijk Rusland en Spanje. Door de veegpartij (36-24) op de titelhouder en runner-up kan Zweden de eerste plaats in de andere poule ondanks dat de slotpot tegen Hongarije nog gespeeld moet worden en Rusland het nog tegen Spanje (7:15) opneemt niet meer ontgaan.

Één ding weten de Oranjedames (plaats twee of drie): in de kwartfinale nog even geen Zweden (plaats één). Begin juli eindigde een oefenwedstrijd in Den Bosch tegen Zweden nog in 23-28. De Scandinaviërs zijn ook op de Spelen op oorlogspad.

Op woensdag
Het wordt bij de laatste acht in Tokio een confrontatie met Rusland, Spanje, Brazilië – de opponent in de kwartfinale in Rio – of Frankrijk. Morgen de afsluitende groepsronde. Alle kwartfinales staan op woensdag gepland.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie