Nog even op Papendal, dan naar Tokio

Het slijpen aan het spel gebeurt de komende dagen nog op eigen bodem. Op 12 juli vertrekken de Oranjedames voor de Olympische Spelen naar Azië.

Advertentie

Het Nederlands team heeft na het drielandentoernooi in Den Bosch genoeg huiswerk meegekregen. Op Papendal gaat de formatie van Manu Mayonnade verder met de voorbereiding op het eindtoernooi dat voor Oranje op 25 juli start tegen thuisland Japan.

Buiten het Olympisch dorp
Een week geleden heeft de Franse bondscoach om tijdig duidelijkheid te geven al zijn selectie bekendgemaakt. Bij de veertien speelsters zitten onder meer Nycke Groot, Inger Smits en Rinka Duijndam. De pas 21-jarige Larissa Nusser is de eerste reserve en zal tijdens de Spelen bij de groep verblijven.

Ook rechterhoekspeelster Kelly Vollebregt – na de zomer spelend voor Odense HC – en doelvrouw Yara ten Holte stappen op 12 juli op het vliegtuig naar Tokio, maar zullen tijdens het toernooi buiten het dorp verblijven en alleen bij een blessure invallen. Net als tijdens de vorige Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro telt de wedstrijdgroep slechts veertien koppen. Dit onder meer om overbevolking in het Olympisch dorp te voorkomen.

Acclimatiseren
Over een week landt de nationale ploeg – die vandaag hun kledingpakket van TeamNL mochten passen en ophalen – in Japan. Daar krijgt Nederland twee weken de tijd te acclimatiseren en de laatste hand aan het spel te leggen. De Oranjedames zitten in een poule van zes. De top-4 plaatst zich voor de kwartfinale in augustus.

Foto: FotoReza

Advertentie