“Wij zijn nog steeds de underdog”

By 24 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

Hoewel de play-offs pas op de helft zijn kan AES/Arnhem morgen in eigen huis een grote slag slaan in de strijd om een ticket voor de BENE-League. Om 20:40 uur ontvangt de ploeg van Arthur Langedijk KWS/Quintus. Bij winst staat Arnhem met anderhalf been in de grensoverschrijdende competitie.

Advertentie

Wij hebben gemerkt dat het verschil tussen de eredivisie en de BENE-League behoorlijk groot is”, vertelt Langedijk eerlijk. “Afgelopen week hebben we niet normaal kunnen trainen vanwege de vele blessures. Het spelen van deze wedstrijden vraagt fysiek erg veel van mijn jongens.”

Underdog
Toch laat Langedijk er geen twijfel over de ambities van AES/Arnhem bestaan. Het halen van de BENE-League heeft duidelijk prioriteit bij de Gelderse club. “Wij streven naar het hoogste haalbare en dat is in dit geval de BENE-League. We hebben laten zien niet onder te doen voor Quintus, maar vanzelfsprekend zijn wij nog steeds de underdog. Bij Quintus is de infrastructuur professioneler en de trainingsintensiteit hoger. Het gaat een zware kluif worden, maar ik heb vertrouwen in een mooie afloop.”

Mochten de geel/blauwen erin slagen de BENE-League te halen dan debuteert de ploeg zonder de kapitein in de sterkste competitie van Nederland en Belgi√ę. De play-offs zijn het laatste kunststukje van coach Langedijk in Gelderland.

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie