Noord tegen Zuid: Grote belangen in Limburg

In de Limburgse derby van vanmiddag in de HandbalNL League (16:30) staat niet alleen de eer van de provincie op het spel, maar ook twee heel belangrijke punten.

Advertentie

Met negen punten gaat LIONS aan de leiding in de strijd om de landstitel. Titelhouder Aalsmeer volgt op twee punten. Na anderhalve competitie speelt de top-2 in een best-of-three om de schaal.

Bevo, dat deze week wist te melden dat Jo Smeets ook na de zomer de trainer/coach is, staat samen met Volendam op plaats drie. Vorige week pikten de Noord-Limburgers punt vier en vijf op in Zwartemeer. Onder meer door toedoen van Bram van Grunsven, Luuk Santing en Kobe Serras werd Hurry-Up in een aantrekkelijk duel geklopt: 27-30 (17-15).

Lange adem
In dezelfde speelronde ontdeed LIONS zich met overtuiging van Volendam: 22-31. Na rust (14-13) maakten de Zuid-Limburgers het verschil. Ook een week eerder tegen Hurry-Up was LIONS na de pauze ontketend (van 19-17 naar 29-34).

Beide provinciegenoten beschikken over een lange adem. Vanmiddag in Sittard telt niet alleen het derbysentiment, maar ook het resultaat. Zowel LIONS als Bevo wacht al enige jaren op het Nederlands kampioenschap.

Ook Hurry-Up tegen Aalsmeer
LIONS – Bevo is te zien op HandbalNL.tv. Aansluitend om 19:00 spelen Hurry-Up en Aalsmeer tegen elkaar. Ook dit duel in de HandbalNL League is op het videoplatform van het NHV te zien en TV Drenthe.

Foto: FotoReza

Advertentie