Noorwegen zet Oranje opnieuw voet dwars in finale

By 18 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje is er opnieuw niet in geslaagd een grote titel binnen te slepen. In Göteborg bleek titelhouder Noorwegen andermaal te sterk. De EK-finale ging met 29-30 verloren.

Advertentie

In de openingsfase liep Oranje bij 5-5 uit. Een sublieme Danick Snelder, vier goals na een kwartier, zag doelvrouw Wester beslissend optreden. Met twee goals zorgde Yvette Broch voor de 9-6.

Inhaalrace
Tien minuten voor tijd sloeg Nederland een gaatje van vier (13-9). Na een time-out zette Noorwegen een inhaalrace in. Oranje morste en de Scandinavische titelhouder stelde orde op zaken: 13-13. Vlak voor de pauze prikte Nycke Groot, verkozen tot meest waardevolle speler van het toernooi, de gelijkmaker binnen.

Na rust (15-15) was de regie van de finale in handen van het Noorwegen van Oftedal en Mørk. Met twee treffers hield Groot haar ploeg op de been (20-22). Maura Visser kon na een goal van Van der Heijden het gaatje vanaf 7-meter niet terugbrengen. Arntzen tilde aan de overkant met een waanzinnige afstandstreffer de score naar 21-25.

Laatste strohalm
In de vijftigste minuut greep Oranje de laatste strohalm na een benutte rebound van Snelder (25-28). Na een fantastische stop van Wester verzilverde Bont het buitenkansje vanuit die hoek niet. Vanaf 7-meter scoorde Lois Abbingh de 27-29, maar met haar twaalfde goal had Mørk een antwoord op maat.

Met haar tweede treffer op rij was Polman verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer (29-30). De vijftiende redding van Wester bracht Oranje balbezit. Met vier seconden op de klok vond een pass jammerlijk de voet van Groot en bracht Noorwegen in extase.

Advertentie