Skip to main content

NOS bij VOC – HandbaL Venlo

Op zaterdag spelen VOC en HandbaL Venlo de eerste finalewedstrijd om de landstitel en de NOS zendt de partij live uit op televisie.

Advertentie

Om 16:00 klinkt in Amsterdam het eerste fluitsignaal. De titel die VOC in 2019 voor het laatst wist te winnen staat op het spel. De afgelopen twee seizoenen ging door het coronavirus de best-of-three niet door.

NPO1
De NOS zendt VOC – HandbaL Venlo live uit op televisie. Na het vrouwenvoetbal begint de uitzending om 15:55. Schakel in op NPO1.

VOC en HandbaL Venlo houden elkaar al heel het seizoen goed in de gaten. In de eerst seizoenshelft van de reguliere competitie boekten de Limburgers een ruime thuiszege op de landskampioen (32-23). De return in de hoofdstad eindigde in 30-23 voor VOC.

Play-offs
Waar de formatie van Rachel de Haze (foto) de play-offs zonder kleerscheuren is doorgekomen, moest HandbaL Venlo één keertje buigen. In Kwintsheul was Quintus te sterk voor de blauw-witten.

De tweede finale is over een week op zaterdag 21 mei. Dan wordt er om 14:15 in Venlo gespeeld. Ook dan is de NOS erbij om uit te zenden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie