Nu komt het erop aan bij promotiekandidaat HSG Nordhorn-Lingen

By 10 mei 2022Duitsland, Europa, Voorpagina

Een jaar geleden degradeerde het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen uit de Bundesliga. Met nog even te gaan kunnen de rood-witten meteen weer terugkeren, maar dan moet het net over de grens bij Overijssel beter lopen dan de afgelopen partijen.

Advertentie

Koploper VfL Gummersbach is niet meer bij te halen door HSG Nordhorn-Lingen. Het verschil tussen de titelfavoriet waar Anel Mahmutefendic de assistent is en de huidige nummer drie van de tweede Bundesliga is veertien punten. VfL Gummersbach speelt nog maar vijf keer.

Bult, Verjans en Schagen
De top-2 op het tweede niveau van Duitsland gaat omhoog. Achter VfL Gummersbach bezet het ASV Hamm-Westfalen van Lars Kooij en de vertrekkende Dani Baijens als runner-up de andere promotieplek. HSG Nordhorn-Lingen heeft twee punten te weinig.

Bij HSG Nordhorn-Lingen hebben veel landgenoten gespeeld. Denk aan Mark Bult, Nicky Verjans, Bobby Schagen en Alec Smit. Naast het hoge niveau is ook de ligging van de club voor veel Nederlanders interessant. In slechts enkele minuten ben je vanuit Nordhorn of Lingen in Overijssel.

Advertentie

Vier nederlagen op rij
Lang stond de formatie waar Bart Ravensbergen, Sander Visser en Patrick Miedema (foto) op dit moment onder contract staan tweede. De laatste vier competitieduels werden door HSG Nordhorn-Lingen verloren waardoor het er tijdens de aanstaande zeven wedstrijden op aan komt. Te beginnen vanavond om 19:30 in de EmslandArena tegen mededegradant Die Eulen Ludwigshafen.

Miedema is bezig aan zijn laatste beurten in het rood-wit. Na tien seizoenen keert de oud-international bij Hurry-Up terug in eigen land. De kans is groot dat Bart Ravensbergen en Sander Visser, zeker na het aangekondigde vertrek van positiegenoot Robert Weber, HSG Nordhorn-Lingen trouw blijven.

Tegen Tom Jansen
Ook concurrent ASV Hamm-Westfalen komt vanavond in de baan. Baijens, die bij HSV heeft getekend, en consorten gaan op bezoek bij het TV Grosswallstadt van Tom Jansen. In de vorige speelronde hield ASV Hamm-Westfalen een punt over aan de partij met Niels Versteijnen’s VfL Lübeck-Schwartau.

Top-5 tweede Bundesliga:
1. VfL Gummersbach 33-54
2. ASV Hamm-Westfalen 32-42
3. HSG Nordhorn-Lingen 31-40
4. ThSV Eisenach 32-37
5. TV 05/07 Hüttenberg 31-36

Foto: FotoReza

Advertentie