Nu mag de focus bij Quintus en Louwerens op HandbaL Venlo

In kampioenspoule 2 moet Quintus terugkomen van een achterstand. Alleen wanneer Lexie Louwerens (22) en consorten twee keer van HandbaL Venlo winnen mogen de wit-groenen nog hopen op de finale om de landstitel. Te beginnen dit weekend in Kwinstheul.

Advertentie

Tegen Volendam maakte Quintus een valse start mee. In eigen huis ging de formatie van Fred Michielsen met 26-27 ten onder waarna Quintus zich afgelopen weekend tegen SEW herpakte (29-37). “Na even rekenen blijft de opdracht hetzelfde: twee keer winnen van HandbaL Venlo”, aldus Louwerens.

De linkerhoekspeelster heeft zich op de titelkandidaat uit Noord-Limburg blind gestaard. “Misschien waren we thuis tegen Volendam al teveel bezig met de wedstrijden tegen HandbaL Venlo. Nu zijn we weer op de feiten gedrukt. Er mag geen paniek in ons spel komen, want dan vergeten we dat we elkaar nodig zijn. In het samenspel valt de meeste winst te behalen. Dat is trainbaar.”

Housheer en Van Wetering
Louwerens speelt al sinds haar vijfde voor Quintus. Als jeugdinternational scheurde ze haar kruisband af. Nu is ze vooral blij weer in de eredivisie te spelen. “De blessure had een waardeloze timing, want meiden waar ik toen mee samenspeelde gingen naar het buitenland. Dione Housheer en Bo van Wetering bijvoorbeeld. Als je ziet dat zij op de Spelen staan en voor Odense HC spelen begint het nog wel eens te kriebelen bij me, maar ook weet ik dat ik hier helemaal op mijn plek zit”, geeft Louwerens toe. 

Advertentie

Dan maar op prijzenjacht. Volgens de blondine moet Quintus in de play-offs verrassend blijven spelen. “Soms sluipt voorspelbaarheid in hoe we samenwerken. Dat moet tegen HandbaL Venlo anders”, legt Louwerens uit. “Daar wordt op gehamerd. We kijken erg uit naar aanstaande zaterdag. Helemaal, omdat we in de titelstrijd nooit worden genoemd. Hoe tof zou het zijn als we het in de groep spannend kunnen houden?”

Goede jeugd
Geen paniek als Quintus favorieten VOC en HandbaL Venlo voor moet laten gaan. “Dan gaan we het na de zomer weer proberen”, verzekert Louwerens. In het volgende seizoen moet Quintus verder zonder talenten Amber Verbraeken (SU Neckarsulm) en Fem Boeters (TSV Bayer 04 Leverkusen) die naar de Bundesliga vertrekken. “Er komt goede jeugd aan die dit seizoen nog geen kans heeft gekregen. Het is, ook als je bedenkt dat ervaren meiden als Celine Michielsen en Anouk Zwinkels blijven, op te vangen.”

“Nu mag de focus dan echt op HandbaL Venlo”, besluit Louwerens. Op zaterdagavond komen de blauw-witten naar Zuid-Holland. Op 23 april is de return in het Zuiden van het land.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie