Nusser in podcast: “Als je erin staat moet je, je kans pakken”

By 22 september 2020oktober 7th, 2020Achtergrond, Artikelen, Buitenland, Denemarken, Featured, Oranje, Oranje Dames

In de nieuwste Spielmacher, de podcast van Handbal Inside, vertelt international Larissa Nusser (20) over haar verblijf bij København Håndbold. De spelmaakster werd een aantal maanden geleden uitgeroepen tot Speelster van het Jaar.

Advertentie

In de lente kreeg Nusser de fraaie titel van de fans. En dat al in haar tweede seizoen voor de Deense eredivisionist. “Het verschil tussen mijn eerste en tweede jaar bij deze club is heel groot”, merkt ze in de podcast op.

Redactieleden Bobby Schagen en Stijn Steenhuis luisteren aandachtig naar de international. “In mijn eerste jaar zaten hier nog grote speelsters. Denk aan Kelly Dulfer, maar ook een aantal Zweedse internationals. In mijn tweede seizoen kwam er meer ruimte in de opbouwrij.”

Durf
Nusser is bescheiden. “Het plan in 2018 was om rustig bij København Håndbold op te bouwen. Toen ging het opeens heel snel. Vorig jaar mocht ik bijna alles al spelen”, vertelt de Limburgse. “Toen werd ik ook al opgeroepen voor Oranje.”

Advertentie

Een jaar gelden werd ze in Kumamoto wereldkampioen met de nationale ploeg. Het gaf Nusser vertrouwen in Deense dienst het voortouw te nemen. “In het begin mocht ik vijf minuten spelen en dan wil je geen fouten maken. Maar dan kun je, je ploeg ook niet helpen. Vorig seizoen kreeg ik meer kansen en ben ik meer gaan durven.”

Voor op schema
Nusser, die via een internetverbinding vanuit Kopenhagen te horen is, vervolgt: “Ik denk dat je niet te voorzichtig moet zijn. Als je erin staat moet je, je kans pakken. Onze coach wil graag dat ik tweehonderd procent geef. Dan maak ik maar wat meer fouten. Als je niet durft kun je als opbouwer ook weinig goed doen. Dan kan er net zo goed iemand anders op mijn plek staan. Ik wil goede dingen doen in het veld.”

In het nieuwe seizoen kampt København Håndbold met krapte in de wedstrijdselectie. Daardoor maakt Nusser in de Deense eredivisie soms hele wedstrijden vol. “Ik denk dat ik voorloop op schema. Het was – toen ik overkwam van Dalfsen – een heel grote club, met grote speelsters. Ik dacht in mijn derde of zelfs vierde seizoen hier er te moeten staan. Het loopt anders. Het is vorig seizoen heel goed gegaan en ik hoop die lijn door te trekken.”

2022
In 2022 loopt het vijfjarige contract van Nusser, die samen met haar hond Mylo en de geblesseerde Nyala Krullaars in de Deense hoofdstad woont, bij København Håndbold af.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie