Nycke Groot sluit eventuele nieuwe comeback niet uit

By 12 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nycke Groot, die na de Olympische Spelen in Tokio stopte, sluit een eventuele nieuwe comeback niet uit. Dat zei de Noord-Hollandse in het radioprogramma De Perstribune op NPO Radio 1.

Advertentie

,,Ik ben nu wel echt gestopt, zeker weten. Het voelt nog steeds goed en ik denk dat het zo gaat blijven. Ik geniet vooralsnog van mijn vrijheid, dus ik kan het me niet voorstellen, maar misschien als er een gek aanbod komt over een halfjaar”, zei Groot met een lachje. Ze herhaalde meteen: ,,Ik kan het me niet voorstellen, maar zeg nooit nooit.” 

Op de vraag van presentatrice Margreet Reijntjes wat dat gekke aanbod zou kunnen zijn, zei Groot: ,,Als er blessures vallen bij een of andere topclub en ik wil nog en het gaat weer kriebelen, misschien dat ik dat dan ga aanpakken.”  

Groot keerde vlak voor de Spelen terug in de selectie van het Nederlands team. Nadat ze in januari 2019 stopte als international. ,,Toen Manu belde nadat Estavana opnieuw geblesseerd was geraakt, voelde ik een onverwachtse kriebel. Ik was verrast om te merken dat ik het leuk vond en er ineens heel veel zin in kreeg”, zei Groot destijds. 

Haar terugkeer in Tokio liep uit op een deceptie. Nederland werd in de kwartfinale roemloos uitgeschakeld door Frankrijk, de latere Olympisch kampioen.

Door: Ingrid Lemmens

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie