Odense HC – Borussia Dortmund tijdens openingsweekend Champions League

By 16 juli 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Het nieuwe seizoen in de Champions League start in het weekend van 12 en 13 september met een zeer Nederlands getint duel: Odense HC – Borussia Dortmund.

Advertentie

In Denemarken treffen de teams met veel Nederlandse inbreng elkaar. Bij de thuisploeg staan Tess Wester, Nycke Groot en sinds deze zomer ook Lois Abbingh onder contract.

De gasten uit Duitsland gaan op voor hun debuut in de Champions League. Borussia Dortmund telt liefst zeven landgenoten: Kelly Dulfer, Inger Smits, Rinka Duijndam, Kelly Vollebregt, Merel Freriks, Delaila Amega en Tessa van Zijl. Amega (TuS Metzingen) en Van Zijl (HSG Blomberg-Lippe) zijn nieuw in het geel-zwart.

Metz Handball
Ook CSM Bucuresti en Metz Handball treffen elkaar in het openingsweekend. Zo mag international Martine Smeets starten tegen de ploeg waar ze het afgelopen halve seizoen onder contract stond. De gasten uit Frankrijk hebben Debbie Bont aangetrokken als vervanger van de gestopte Ailly Luciano.

Malestein en Polman
Angela Malestein, in dienst van FTC, ontvangt Rostov-Don. Het Team Esbjerg van Estavana Polman gaat in het tweede weekend van september op bezoek bij SG BBM Bietigheim. Met RK Krim Mercator ontvangt Harma van Kreij het Noorse Vipers Kristiansand.

Advertentie

Join the discussion One Comment