Odense HC laat titelhouder op gelijke hoogte komen, Abbingh op schot

Bij 30-25 leek Odense HC vanmiddag op weg naar een overwinning op titelhouder van de Champions League Györ. Ondanks veel goals van Lois Abbingh kwamen de gasten uit Hongarije in de slotminuten op gelijke hoogte: 32-32.

Na rust (18-17) liep Odense HC uit. In Denemarken kwam Abbingh tot liefst elf doelpunten.

De 30-25 van Nycke Groot werd met veel gejuich ontvangen. In het slotkwartier zette Györ een inhaalrace in. Bij 32-30 stond er nog vier minuten op de klok.

Odense HC, waar Tess Wester na een goede beurt in de Deense eredivisie lang mocht spelen, kwam niet meer tot scoren. Györ wel, twee keer, waardoor de punten werden gedeeld in het kampioenenbal.

Na de remise werd Abbingh naar voren gehaald en kreeg de trofee voor Speelster van de Wedstrijd.