Odense HC pakt voordeel, Abbingh belangrijk

Door een nipte uitoverwinning (35-36) heeft Odense HC in de achtste finale van de Champions League het voordeel in het tweeluik met Vipers Kristiansand gepakt. Door goals van Lois Abbingh kan de Deense club met een voorsprong toewerken naar de return.

Het treffen tussen de kampioen van Noorwegen en Odense HC werd in het Deense Ikast afgewerkt. Zowel voor (16-17) als na rust hielden beide teams elkaar stevig in bedwang.

Vier minuten voor tijd tekende topschutter Henny Reistad, de international van Noorwegen tekende voor tien doelpunten, voor de voorsprong van Vipers Kristiansand (33-32). De negende van linkeropbouwer van Oranje Abbingh betekende de gelijkmaker en twaalf seconden voor het einde prikte Rikke Iversen zelfs de 35-36 tegen de touwen.

Grootmachten
Daarmee neemt Odense HC een zege en minimale marge mee naar de return die dit weekend op het programma staat. Waar Abbingh de meest doeltreffende landgenoot van het Champions League-duel werd, scoorde Nycke Groot twee treffers.

Grootmachten Györ en Brest Bretagne kunnen de kwartfinale nauwelijks meer ontgaan. De Hongaarse titelhouder was in Duitsland veel te sterk voor het SG BBM Bietigheim van eenvoudig doelpuntenmaker Danick Snelder: 20-37 (8-18).

Angela Malestein
Ook Brest Bretagne deelde op vijandelijke bodem een ferme tik uit. Team Esbjerg werd met 27-33 geklopt. Bij de gasten uit Frankrijk was Ana Gros met tien goals de grote vrouw. Over tien dagen speelt de handige linkspoot uit Slovenië in Den Bosch twee oefenpartijen tegen de nationale vrouwenploeg.

Angela Malestein moet eind deze week opgelopen schade goed maken. Buducnost zette Ferencvaros gisteren op achterstand: 22-19. Malestein vond in Montenegro twee keer het net. Zaterdagavond om 18:00 is de return in Hongarije.