Of is de scheidsrechters en columnist tóch een cruciaal moment ontgaan?

Een artikel over het optreden van de scheidsrechters Geraets en Geraets tijdens Aalsmeer – LIONS met daarin complimenten aan het adres van de arbiters heeft online een hoop stof doen opwaaien.

Vooral aan de verliezende zijde zijn ze het op basis van comments oneens met de inhoud van het stuk. Volgens hen zou de columnist de plank met het artikel door het niet benoemen van een cruciaal, onbestraft moment hebben misgeslagen.

Vijf minuten voor rust bij 7-10 komt Rob Jansen uit op de rechterhoek. Vanuit een te moeilijke positie neemt hij het doel van LIONS onder vuur en doelman Luuk Hoiting stopt. Beide spelers botsen en na een vermeende armbeweging van de goalie van de Limburgers gaat Jansen naar de grond.

Niet doen
Na wat geduw en getrek keert de rust terug en gaat het duel verder. Zonder een straf. De ene commentator noemt het adrenaline. De ander wil de herhaling zien en komt tot een andere conclusie: “Dit moet-ie gewoon niet doen.”

Aan het eind van de 22-25 voor LIONS wordt uitgerekend Hoiting officieus uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Een doorn in het oog van kamp Aalsmeer dat graag de titel in De Bloemhof had willen winnen en gemengde gevoelens over heeft gehouden aan het tweede treffen en het onbestraft laten van Hoiting’s rol in de opstoot voor rust. Hoe zou de best-of-three zonder de uitblinker in het hok van LIONS zijn verlopen?

Kookpunt
Aanstaande zaterdagmiddag om 16:30 bereikt de titelstrijd in Sittard het kookpunt wanneer Aalsmeer voor wedstrijd drie naar Zuid-Limburg verplaatst. Met een vergrootglas zal gekeken worden naar alle bewegende ledematen van de spelers op het veld.