Skip to main content

Van Offeren verlengt: “Zie ernaar uit onder Joop te spelen”

By 29 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

Marwin van Offeren is ook na de zomer in het groen/wit van Oosting/E&O te bewonderen. De rechteropbouwer hoopt dat de eredivisionist onder Joop Fiege de extra stap naar de BENE-League maakt.

Advertentie

Bij 18-17 leek E&O afgelopen zaterdag op weg naar een stunt in eigen huis tegen Targos/Bevo. Een kwartier later kwam de formatie van Edwin Kippers nét tekort (21-23). “Het was wellicht onze laatste kans de BENE-League te halen”, blikt Van Offeren terug. “We kunnen tevreden terugkijken op het duel. We misten wat geluk in de beslissende fase.” Het uitduel werd nog met ruime cijfers verloren: 35-15.

Lange neus
Het verhaal van E&O is bekend. Als kampioen van de eredivisie kwam het terecht in de zware kampioenspoule B, terwijl runner-up AES/Arnhem een lange neus maakte. “Tuurlijk is het zuur”, is de voormalig jeugdinternational eerlijk. “Zeker toen AES/Arnhem de eerste wedstrijd van Quintus won. Toen baalde iedereen bij ons. Wat als wij die kans ook hadden gekregen. Maar we hebben ervoor gekozen alles in de eredivisie te winnen. Het is lastig om een wedstrijd met opzet te verliezen.”

“Wat als wij die kans ook hadden gekregen”

Een nieuw jaar in de eredivisie lijkt het lot van de ploeg uit Emmen. Van Offeren gaat de uitdaging niet uit de weg. “Ik blijf bij E&O”, verklapt de oud-speler van Hercules. In 2014 streek de linkshander neer in Drenthe. “Ik voel me goed hier. Grote reden dat ik hier blijf is de nieuwe coach. Ik zie ernaar uit om onder Joop Fiege te spelen.” De bondscoach maakte twee weken geleden zijn terugkeer op het oude nest bekend.

Advertentie

Versterkingen
Van Offeren hoopt dat E&O zich versterkt in de zomer. “Ik vind wel dat we moeten kijken of we nieuwe jongens kunnen halen”, zegt de uit Voorburg afkomstige speler. “Als je met hetzelfde team doorgaat als nu kom je weer aan het eind tekort, denk ik.” Van Offeren hoopt dat de komst van Fiege een grote aantrekkingskracht heeft. “Het is hier goed geregeld.”

“Misschien zit Hurry-Up met hun gedachten al in Slowakije”

Woensdagavond speelt E&O de laatste uitwedstrijd van de nacompetitie. Hurry-Up uit. Een derby. “Het heeft iets extra’s”, is Van Offeren enthousiast. “We spelen nergens meer om, maar willen laten zien wat we waard zijn. Misschien zit Hurry-Up met hun gedachten al in Slowakije.” Het duel is om 20:30 live te zien op Podium.TV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie