Officieel: Broch speelgerechtigd voor Metz

By 1 december 2020Buitenland, Featured

Yvette Broch (29) keert vanaf januari 2021 terug op het veld bij Metz Handball. De cirkelspeelster is door de Franse handbalbond speelgerechtigd verklaard voor de competitie en Champions League.

Advertentie

Twee weken terug was daar plotseling het nieuws dat Broch, die in de zomer van 2018 een punt achter haar carrière had gezet, terugkeerde op het trainingsveld. Broch sloot op eigen verzoek aan bij de ploeg van Oranje-bondscoach Manu Mayonnade.

Speelgerechtigd
Zelf temperde Broch de verwachtingen nog en gaf aan vooral lekker te willen trainen, maar daar is nu verandering in gekomen. Metz Handball meldt dat de Franse bond de transfer van Broch heeft goedgekeurd en dat de cirkelloopster vanaf januari inzetbaar is in de competitie en de Champions League. In Metz treft Broch landgenoten Debbie Bont en Ailly Luciano.

Voor Metz Handball is Broch geen onbekende. Tussen 2011 en 2015 speelde de cirkelloopster al voor de Franse topploeg. Daarna maakte ze de toptransfer naar Hongarije waar ze in het groen-wit van Györ tweemaal de Champions League wist te winnen.

Terugkeer in Oranje
Het is nog niet duidelijk of Broch ook open staat voor een terugkeer in Oranje. In de zomer van 2021 staan voor de Oranjedames de Olympische Spelen op het programma, waarna in december het WK in Spanje zal worden gespeeld.

Advertentie