Skip to main content

Onderzoek wijst uit: Grote kans op liefde in handbalkantine

By 14 februari 2016februari 14th, 2017Artikelen, Voorpagina

Goed Valentijnsdag-nieuws voor alle single handballers in Nederland! Uit onderzoek van het Mulier instituut is gebleken dat 6 procent van de Nederlanders zijn of haar huidige partner via de sport heeft ontmoet.

Advertentie

Dit lijkt op het eerste gezicht niet veel, maar onder verenigingsleden is dit percentage een stuk hoger, namelijk 21%. Daarmee staat de sportvereniging op plaats drie van ontmoetingsplekken achter uitgaan/vakantie (24%) en werk/opleiding (24%) en dus ruim boven bijvoorbeeld het internet (6%).

‘Voor het vinden van een onenightstand ben je in de handbalkantine aan het goede adres’

Onder verengingsleden die vaker op de club te vinden zijn ligt het percentage nog een stukje hoger: 28%. Mocht je als handballer twee of meer keer per week op de club aanwezig zijn, dan maak je een stuk meer kans de liefde van je leven te vinden dan wanneer je minder op de club te vinden bent. Dit geldt niet alleen voor langdurige relaties: ook voor het vinden van een onenightstand ben je in de handbalkantine aan het goede adres. Zo geven leden met een hoge aanwezigheid vaker aan een onenightstand te hebben gehad dan leden met een lagere aanwezigheid (33% tegenover 19%)

Gemeenschappelijke achtergrond
Reden voor deze cijfers is dat de sport mensen bij elkaar brengt die op elkaar lijken, zo concluderen de onderzoekers.  ‘In tegenstelling tot de populaire aanname ‘opposites attract’ blijkt dat veel relaties juist hun fundament hebben in gemeenschappelijke achtergronden, eigenschappen en interesses. De sportvereniging is een plek waar mensen die op elkaar lijken naar elkaar toe trekken.’

Foto: FotoReza

Advertentie